top of page
  • post4786

Datasenter på Norsk jord.

Et datasenter er en fysisk lokasjon som blir brukt til å lagre data og digital informasjon. Her finner man servere, datamaskiner, nettverksenheter og annet maskinvare som er nødvendig for å drive et datasenter.


Tidligere har det vært vanlig for mange norske virksomheter å drifte et eget datasenter lokalt på grunn av norske juridiske krav. Med dagens teknologi og skytjenester er det blitt mer ettertraktet med serverløsninger, noe som ikke hadde vært mulig uten et datasenter. Men, hvorfor velger så mange å ha datasenter på Norsk jord, istedenfor å velge offshore eller lagre data lokalt? Det finnes nemlig mange fordeler med å velge datasenter på Norsk jord, og nøkkelordet med fordelene er sikkerhet. All data og informasjon er lagret på to fysisk adskilte lokasjoner, og hver dag blir alt sikkerhetskopiert til separate lagringsenheter i datasenteret. Sikkerhetskopien blir dermed sendt til en annen lokasjon i et adskilt bygg. En av ulempene med å lagre data lokalt, er at du ikke har backup i tilfelle din datamaskin eller server skulle svikte. Med et datasenter slipper du å bekymre deg over dette.


Et datasenter i Norge har også strenge krav når det gjelder sikkerhet, og er fysisk sperret med soner, alarmer, og overvåkningskamera. I tillegg blir infrastruktur, både virtuell og fysisk, overvåkes for varme, røyk og fuktighet.En annen stor fordel med datasenter på Norsk jord er hastighet. Når du bruker et datasenter innenfor Norske grenser, er du som person fysisk mye nærmere dine data enn om du hadde valgt et datasenter i Tyskland eller Madrid. Dette sørger for at du har raskere tilgang på dine data, med for eksempel en skyløsning.


Det finnes mange andre fordeler med datasenter på norsk jord. Ta kontakt med oss for å vite mer.


CCsolution.

53 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page